sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Mirror mirror on the wall which mask cleans my face at all?

            Buna dragelor,folositi masti cu argila?eu-da,am cateva pe care le cumpar pentru a 2,3 oara ;altele pe care abia astept sa le folosesc si unele cumparate din curiozitate.
              Proprietatile de baza ale argilei sint cele de dezinfectant,remineralizant si absorbant, bactericid, vitalizant, tonifiant,  cicatrizant,antitoxic,degresant,antioxidant, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice.Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru.Renumitul medic francez Jean Valnet a dedicat un studiu amplu efectelor acestei terapii asupra sănătăţii omului. Printre altele, Valnet aprecia că argila poate să trateze toate afecţiunile omeneşti.Esenţial este să se folosească doar argila din zone nepoluate. Fie că tratează afecţiuni interne, fie că vine doar în contact cu tegumentul, argila ajunge, în final, la locul afectat, absoarbe „răul”, apoi îl elimină, pe calea tubului digestiv sau prin pori.

Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica.. Argila se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, galbenă, roşie, verde şi gri.
 Foarte apreciat, datorită compoziţiei chimice, este sortimentul galben, urmat de cel alb.
Argila albă, un pansament gastric
Acest sortiment, cunoscut sub numele de caolin, este bogat în silicaţi de aluminiu şi este recomandat sub formă de pulbere cu efect cicatrizant, ca pansament gastric, ca absorbant al gazelor din intestin şi al substanţelor toxice.
Folosită în medicina alopată ca ingredient al unor medicamente, este benefică în afecţiunile aparatului digestiv: enterite, colite de fermentaţie sau de putrefacţie. Caolinul are proprietăţi antiseptice şi nu prezintă inconvenientele medicamentelor similare de sinteză.
Argila roşie previne îmbătrânirea
Cunoscută sub numele de bentonită, acest tip de argilă este un puternic hidratant şi tonifiant al pielii, care încetineşte procesul de îmbătrânire prin acţiunea sa regenerativă. De asemenea, argila roşie este antiacidă (combate hiperaciditatea gastrică) şi analgezică (pentru că reduce durerile locale).

Argila verde, un bun cicatrizant
Acest tip de argilă este bogat în săruri de magneziu şi de calciu, cicatrizează plăgile, combate inflamaţiile reumatice şi pe cele hemoroidale. În cosmetică, argila verde este folosită în tratamentul tenurilor grase, acneice şi previne căderea părului. În amestec cu tărâţe de grâu sau cu fructe, măştile de faţă sunt mai eficiente.
    Mica mea colectie de masti:




 








1.Masca cu minerale din Marea Moarta din gama planet spa dela Avon,singurul produs de la Avon pe care il cumpar de ani buni-promite sa reduca excesul de sebum si aspectul porilor dilatati,lasand pielea curata si catifelata-exact asta face,este o masca foarte buna si o recomand cu caldura!
2. Masca astringenta cu ulei de salvie de la Cosmetic Plant, contine caolin si bentonita,cu proprietati absorbante si emoliente-lasa tenul neted si catifelat;imi place aceasta masca ,are si un miros placut.
3. Masca purificatoare cu extrect natural de brusture din gama pure nature de la Oriflame,imi place foarte mult-miroase placut si lasa tenul catifelat:)
4. Masca racoritoare cu fructe de la Himalaya Herbals ,este destinata tenului uscat ,obosit-desi am tenul normal spre mixt,mi se potriveste de minune;tonifica,intinde si intinereste pielea fetei,da o stralucire naturala tenului,curata porii blocati si indeparteaza impuritatile in profunzime;contine argila marina,extract de mar,papaya,smochine.Are o culoare extrem de vesela-o aplic cand simt tenul mai uscat,si totusi am nevoie de o masca.
5.Ultima achizitie-o masca despre care se vorbeste mult pe bloguri,eram foarte curioasa sa o incerc!
THE original Mint Julep Masque de la QUEEN  HELENE-este un ambalaj imens,cred ca imi ajunge un an intreg,promite sa curete,reimprospateze si sa netezeasca piele-voi vedea ce face exact, pentru mine.
  Acestea sunt cateva masti pe care le am luat mai mult din curiozitate.
6.Whitening Mask de la Mario Badescu-un produs pe care mi l doresc in full size,promite sa ajute la disparitia petelor post acnee si a altor neregularitati ale pielii-este minunata!
7.Nivea masca de curatare purifianta-imi place,este foarte comoda pentru calatorii cand ai putin spatiu de depozitare si nu vrei sa iei cu tine tot arsenalul de skincare de acasa,contine bisabolol si vitamina E.
8. Masca matifianta de la Dermalgin cu argila verde,ulei de jojoba,arnica si musetel.Curata porii,reduce seboreea si are efect de lifting.
9. Seance teint eclatant dela Yves Rocher- un set compus din scrub delicat si o masca hidratanta vegetala-merita incercat!
10. Masca cu oxigen tonifianta de la Dermasel ajuta la lupta impotriva primelor semne ale imbatranirii,tenul apare suplu si fin.
Niste recomandari,dragelor?
Va pup si va doresc un week end placut!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu